Gabonacukor (maltit) 1000g
(1 803 Ft + 27% ÁFA) / db
A maltitol a nyírfacukorhoz (xilit) hasonló természetes édesítőszer, amelyet kukoricakeményítőből állítanak elő. Édes volta ellenére ez a cukorhelyettesítő nem okoz fogszuvasodást. 40%-kal kevesebb a kalóriaértéke, mint a cukornak, (kb. 2, 4 kcal/g). Nincs ismert mellékhatása. Lassan szívódik fel, így a vércukorszintet kismértékben emeli, azaz kedvező a glikémiás indexe (GI 30). Cukorbetegek is fogyaszthatják. Mivel a levegőből magához vonzza a vizet, gátolja az élelmiszerek kiszáradását.
Származási hely: Franciaország
Szállítás
Csomagfeladás FOXPOST automatába
A kiszállítás FOXPOST csomagautomatába történik, utánvéttel is lehet fizetni. A csomag maximális mérete 60 cm x 36 cm x 62 cm. FOXPOST csomagautomaták listája: https://foxpost.hu/csomagautomatak
FOXPOST futárszolgálat
A szállítási költség 3400 Ft.
Ingyenes kiszállítás
Rendelését díjmentesen házhoz visszük Budapesten a 18. 19. és 20. kerületekben amennyiben bruttó 1000 Ft felett vásárol. Díjmentes a kiszállítás az alábbi településeken is: Pest megye: Vecsés Pest megye: Gyál Fejér megye: Előszállás Fejér megye: Nagykarácsony Tolna megye: Dunaföldvár
SZEMÉLYES ÁTVÉTEL
A megrendelt árut átveheti személyesen az alábbi címen: 1182 Budapest Péterhalmi u. 8. M5 Logisztika Ipartelep
Vásárlói értékelések
Jó, hogy megint kapható európai maltitol, mert a kínai nem az a kategória, amit nyugodt szívvel megehetünk szerintem. Az is jó, hogy ezúttal por alakban forgalmazzák, mert a cukornál lassabban oldódik ez az édesítőszer, de porítva azért mégiscsak gyorsabban, mint kristályos kiszerelésben. Nekem ez egy jó cukoralternatíva, mert nagyon hasonlít az íze a cukorhoz és sütés/főzésnél is hasonlóan viselkedik. Egyáltalán nem üvölt ki az ételből úgy, mint a xilit, eritrit, stevia, nem hagy hidegérzetet se maga után és állítólag ugyanúgy kukoricából állítják elő, mint több más cukoralkoholt. (Reméljük, nem GMO kukoricából, de talán ennek esélyét is csökkenti az európai származási hely.) Úgy találtam rá erre a kevésbé elterjedt édesítőre, hogy egyszer megkóstoltam egy cukormentes csokit és nagy meglepetésemre normális csoki íze volt: gyorsan megnéztem, "mitől" és azóta vadászom a maltitolt... :) Egy valami gyanús csak, hogy tudományos cikkekben utánaolvasva azt írják, hogy melegítve nem barnul meg, de nekem megbarnul. A xilit és az eritrit tényleg nem, csak megolvad és ugyanolyan víztiszta formában visszadermed, a maltitol viszont megbarnul és úgy dermed meg. Kipróbáltam serpenyőben mindhármat.
Maximálisan elégedett vagyok a termékkel!